www.archive-dk-2012.com » DK » H » HAKING

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 19 . Archive date: 2012-10.

 • Title: Haking Raaby - musik & kommunikation
  Descriptive info: ..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: Haking Raaby - musik & kommunikation
  Descriptive info: Företaget.. till första sidan.. Med sin stora erfarenhet som.. sångerska.. ,.. pedagog.. och föreläsare kan Ingrid Haking Raaby erbjuda följande tjänster:.. För solosångare.. Under drygt 25 års tid har Ingrid Haking Raaby ägnat en stor del av sin tid till interpretation (tolkning) av svenska och utländska romanser.. Många är de sångare och pianister som under Ingrids inspirerande ledning fått.. tränga djupare in i musiken, lära känna stil, tonsättare, textförfattare, samarbetet mellan sångare och pianister.. Dessa lektioner sker oftast i master class, men kan även ske individuellt.. Du kan även erhålla individuella lektioner i sång (sångteknik).. För körsångare.. Ingrid Haking Raaby har en mycket stor erfarenhet som körpedagog/sångpedagog.. Redan under studietiden var hon en av de körpedagoger som professor Eric Ericson anlitade i sina körer och på sina seminarier.. Som lärare för den körpedagogiska klassen på Kungliga Musikhögskolan, kyrkomusiker, kantorer, körledare och körsångare har Ingrid Haking Raaby mött och arbetat med  ...   affisch och programblad, hitta nya publikgrupper m.. m.. Tal- och kroppsspråk.. Tal- och kroppsspråk.. Hörs jag när jag talar? Förstår folk vad jag menar? Hur och var ska jag stå?.. Vad/var ska jag göra av händerna? Vad gör jag åt en trött röst?.. Ja, många av dessa frågor ställer man sig och kanske som mest när det kritiska ögonblicket är inne.. VAD vi säger uppfattas ofta till mindre än 10 % av själva innehållet i ett budskap.. Däremot HUR vi säger det och HUR kroppsspråket är ger mer än 90 % av själva budskapet vi vill framföra!.. Allt fler olika yrkesgrupper vänder sig till Ingrid Haking Raaby för att bli medvetna om sitt tal- och kroppsspråk, få tips, röstinformation, röstträning, kroppsspråksträning m.. Publicerat material.. Här kan du få information om de noter och pedagogiskt material som Ingrid Haking Raaby givit ut.. Ta snarast.. kontakt.. med.. Haking Raaby - Musik Kommunikation..

  Original link path: /ftg.htm
  Open archive

 • Title: Haking Raaby - musik & kommunikation
  Descriptive info: För solosångare.. Romansen är en av de rikaste formerna inom musiken!.. Detta hävdar Ingrid Haking Raaby med skärpa, som svar på alla vilda påståenden om att romanskonsten är död.. Samspelet mellan sångare och pianist är en otroligt viktig grund för all vidare sångutbildning.. Att lära sig att lyssna, ge och ta impulser ur en aldrig sinande skatt av repertoar är otroligt givande.. Det finns sånger, från det lilla intima till stora dramatiska, för alla sångare.. Välkända sånger, som hela tiden bör tas upp och åter belysas, till glömda och gömda pärlor.. Att som sångare, tillsammans med pianisten, plocka fram det kammarmusikaliska och belysa musik och text musikaliskt både med rösten och mimiken hör till grunden för all vokal solistisk framställning.. Ingrid Haking Raaby erbjuder föreläsningar och seminarier i ämnet romansinterpretation.. Några av de viktigaste delarna som erbjuds är presentationer av  ...   Master class.. Ingrid Haking Raaby är en mycket mångsidig.. sångpedagog.. För henne har romansen alltid haft en central plats inom vokalmusiken.. Romansen som har repertoar för alla rösttyper, röstlägen och olika tekniska nivåer.. Ingrid har bl a.. studerat.. vid Kungliga Musikhögskolan, där hon erhöll både pedagogexamen och solistdiplom och debut.. Därefter följde studier i Wien, vilket avslutades med två olika solistdiplom.. Samtidigt med det egna konserterandet har Ingrid undervisat, först 10 år på Kungliga Musikhögskolan och samtidigt haft interpretation på Kulturama.. Efter åren i Stockholm följde 15 år på Vadstena folkhögskolas musiklinje där bestod hennes arbete till hälften av sångteknik, interpretation för sångare och pianister och vokalhistoria.. Sedan 2004 är Ingrid docent i sång på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, Danmark.. Ingrid Haking Raaby har hållit seminarier och kurser runt om i Sverige och Finland.. Kontakta.. Haking Raaby - musik kommunikation..

  Original link path: /solo.htm
  Open archive

 • Title: Haking Raaby - musik & kommunikation
  Descriptive info: Ingrid Haking Raaby.. Ingrid Haking Raaby, född och uppvuxen i ett konstnärshem i stockholmstrakten, började sin.. utbildning.. 1968 i Arvika och fortsatte sedan sina studier i Stockholm och Wien.. Därefter fortsatte hon sin.. pedagogiska verksamhet.. som sångpedagog på Kungliga Musikhögskolan fram till 1989 då hon var med att utforma Musiklinjen på Vadstena folkhögskola.. Musiklinjen har genom åren utvecklats enormt och är i dagsläget en mycket ansedd skola för sångare och pianister.. Många är de studenter som nu studerar vidare på landets högskolor, samt högskolor runt om i Europa.. En del är färdiga med sina utbildningar och kan ses på scener runtom i Sverige och utlandet.. På Vadstena folkhögskolas Musiklinje undervisade Ingrid Haking Raaby i individuell.. sång, interpretation.. , vokalhistoria och.. musikkommunikation.. Dessutom hade hon röstvård och.. kommunikation (tal- och kroppsspråk).. med Turismlinjens studenter.. Under läsåren 2002-2004 var Ingrid Haking Raaby tillbaka på Kungliga Musikhögskolan för att undervisa sångare och pianister i.. romansinterpretation.. Sedan  ...   skivinspelningar.. med körer.. På senare år har Ingrid Haking Raaby arbetat med att samla sakral solorepertoar för olika högtider.. Stort arbete har lagts ner för att få en bra och vokal svensk text.. Noterna.. är utgivna på SK-Gehrmans Musikförlag.. Samtidigt med den pedagogiska verksamheten har Ingrid Haking Raaby haft en.. solistisk verksamhet.. som konsertsångerska inom Sverige och i utlandet.. Hennes vokala färdigheter har under årens lopp givit henne en rad.. stipendier.. Ingrid Haking Raabys stora solistiska och pedagogiska kunnande har vidgat hennes verksamhetsområde.. Numera föreläser hon ofta i ämnet.. Tal- och Kroppsspråk.. för människor som är i behov av att göra sig hörda och förstådda i olika sammanhang.. Rösten och sättet att tala är ju någonting vi alla använder och allt fler inser hur viktigt det är att kunna kommunicera på ett bra sätt.. Denna verksamhet bedrivs delvis från Danmark, där Ingrid Haking Raaby numer är bosatt.. Här får du mer information:.. Tal- kroppsspråk..

  Original link path: /ihr.htm
  Open archive

 • Title: Haking Raaby - musik & kommunikation
  Descriptive info: För körer.. Sången, kören och sångglädjen i centrum.. är bland det viktigaste i Ingrid Haking Raabys arbete med körer och körledare.. Det finns körer av alla storlekar, inriktningar och färdigheter.. Genomgående för alla dessa olika körer är den sociala och musikaliska gemenskapen.. Att få vara en liten, men nödvändig, kugge i ett större skapande.. Som korist kan det kännas bra att med jämna mellanrum få en extra vokal duvning.. Lära sig nya tekniska och musikaliska sätt för att uttrycka det som står i musiken och som körledaren vill få fram, lära sig lyssna bättre och stärka den egna sången.. Många gånger är det en påminnelse om det självklara som ger en liten extra kick.. På körledaren vilar ofta ett stort och lite ensamt arbete och ansvar.. Det kan kännas skönt att, lite på avstånd, få lyssna till och iaktta sin kör.. Ha någon som kanske med andra ord tar fram det man arbetar med och på så sätt stärker körledarens återkommande arbetet  ...   anpassas till Dina önskemål och kan exempelvis innehålla några av följande punkter.. Uppsjungning.. Sångtekniska övningar i större eller mindre grupper.. Instuderingsarbete.. Repertoararbete.. Scenisk framställning.. För henne har kören alltid haft en mycket viktig musikalisk och social betydelse, både som.. aktiv sångare.. och som.. körpedagog.. Hon har bl a.. vid Kungliga Musikhögskolan, där hon erhöll både pedagogexamen och solistdiplom.. Samtidigt med det egna konserterandet har Ingrid undervisat, först 10 år på Kungliga Musikhögskolan, 15 år på Vadstena folkhögskolas musiklinje och 2004 började Ingrid som docent i sång på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, Danmark.. Sedan mitten av 1970-talet har Ingrid undervisat både körer och körledare som körpedagog.. Ingrid har arbetat individuellt och i grupp med körer (helg och veckokurser) på ett drygt 50-tal platser i Sverige, Finland, Tyskland, USA och Canada.. Även arbetat med körledare/körpedagoger runt om i Sverige, Danmark och Finland.. Dessutom hållit seminarier och föreläsningar vid en rad körledarkonvent och körsångarmöte.. Ingrid har dessutom givit ut en del.. studiematerial.. för kör..

  Original link path: /kor.htm
  Open archive

 • Title: Haking Raaby - musik & kommunikation
  Descriptive info: Aktuellt.. Aktuellt för.. musik kommunikation.. Efterår/Hösten 2012.. 29/8.. Langå Koret/Kulturhuset.. Langå.. 5/9.. 12/9.. 15/9.. Mariagerfjords pigekor.. Aalborg.. 19/9.. 22/9.. Kordag med Hobro kirkekor.. Hobro.. 26/9.. 3/10.. Artistens beredskap/Talentlinjen.. Randers.. 10/10.. 15-17/10.. Master class/Konservatoriet.. Falun, Sverige.. 24/10.. 26/10.. Workshop med Vivo-koret.. Egå.. 27/10.. Klassisk Scene /rep.. dag.. 31/10.. 3/11.. 4/11.. Klassisk Scene Konsert.. 7/11.. 14/11.. 21/11.. Forår/Våren 2012.. 2/1-7/1..  ...   Rom, Italien.. 25/1.. 1/2.. 8/2.. 12/2.. Jurymedl för masterclass med Malcom Martineau.. 19/2.. Århus.. 22/2.. 29/2.. 3/3.. Kammerkoncert/DJM.. 4/3.. Ensemblesang.. 7/3.. 14/3.. 21/3.. KAMkoncert/Kammrmusiksalen DJM.. 28/3.. 11/4.. 14/4.. RAMA/2 sangprojektDJM.. 18/4.. Langå Koret/Kulturhuset.. 21/4.. 25/4.. KONCERT/Langå Koret/Kulturhuset.. 1/5.. Extern censom på SMKS.. Odense.. 2/5.. 14/5.. Master class på DJM med sångare/pianister från Musiklinjen i Vadstena.. 16/5.. 8/6.. 12-13/6..

  Original link path: /aktuellt.htm
  Open archive

 • Title: Haking Raaby - musik & kommunikation
  Descriptive info: Rikta ljuset på publiken.. är ett av många seminarier inom ämnesområdet.. som kan erbjudas av Ingrid Haking Raaby.. Utbildningen till musiker och artist är en lång och krävande väg.. Koncentrationen på det egna instrumentet och dess teknik och repertoar tar den mesta tiden.. Men samtidigt som Du är koncentrerad på det egna övandet måste Du lära Dig att hitta, lära känna och att nå fram till Din publik.. Detta arbete kommer tyvärr i många utbildningar lite i skymundan.. Lika väl som Du hela Ditt yrkesverksamma liv ständigt övar Ditt instrument, måste Du förnya och utveckla Dina vägar fram till Din publik.. Det gäller att med Din musikalitet, Ditt kunnande och Din personlighet rikta ljuset på publiken.. Ingrid Haking Raaby erbjuder Dig föreläsningar och seminarier i ämnet  ...   innehålla några av följande punkter.. Uppträda på scen.. Presentationer på scen.. Finna konserttillfällen.. Olika målgrupper.. Nervositet = resurs.. Repertoarinventering.. Kontaktinventering.. Sammanställning av:.. Program.. Brev.. Programblad.. Affisch.. Artistpresentation.. Pressrelease.. För henne är musikkommunikation en mycket viktig del för att hitta och nå fram till sin publik.. Att lära sig allt det som rör sig runt själva musiken.. Samtidigt med det egna konserterandet har Ingrid undervisat, först 10 år på Kungliga Musikhögskolan, 15 år på Vadstena folkhögskolas musiklinje och från 2004 som docent i sång på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, Danmark.. Sedan mitten av 1980-talet har Ingrid undervisat i ämnet musikkommunikation och utvecklat det till en 2-årig kurs.. Ingrid har även haft kurser för utbildade musiker (alla instrument) som behöver finna ny publik och bättre utnyttja sitt kunnande..

  Original link path: /musikomm.htm
  Open archive

 • Title: Haking Raaby - musik & kommunikation
  Descriptive info: Länkar.. Här kan du finna bra länkar för sång, tal, noter, CD, utbildningar m m.. www.. musikkons.. dk/.. Det Jyske Musikkonservatorium, Århus.. jyske-opera.. Den Jyske Opera, Århus.. denjyskesangskole.. dk.. Den Jyske Sangskole.. kgl-teater.. Det Kongelige Teater, Köpenhamn.. aarhus-sommeropera.. Aarhus Sommeropera.. sangselskabet.. Sangselskabet "Societas Pro Musica".. vadstena-akademien.. org/.. Vadstena-Akademien.. sk-gehrmans.. se/.. Sveriges Körförbund och Gehrmans Musikförlag.. rostframjandet.. Röstfrämjandet.. sstpf.. Svenska Sång- och Talpedagogförbundet.. operastuff.. com/.. Det mesta om opera.. På engelska.. aria-database.. Information om tonsättare, operor, arior m m..

  Original link path: /links.htm
  Open archive

 • Title: Haking Raaby - musik & kommunikation
  Descriptive info: Att tala för öron och ögon.. är ett av många seminarier inom ämnesområdet.. De flesta av oss kommer någon gång i yrkeslivet att hamna i en situation där man känner hur frågorna staplar sig: Hörs jag? Talar jag för fort? Förstår de vad jag menar? Varför blir jag trött i halsen? Varför lyder inte rösten? Var ska jag göra av händerna?.. Många gånger är det viktigt, till och med avgörande, att vara tydlig i sitt tal- och kroppsspråk.. Kanske har jag bara en chans att göra en viktig presentation eller på ett bra sätt tala om vad jag verkligen tycker.. Att lära sig mer om tal- och kroppsspråk är ett viktigt steg för  ...   tydligare.. Förstärk Din egen kompetens med bättre kommunikation!.. Introduktion i tal- och kroppsspråk.. Röstkännedom.. Röstbehandling.. Röstträning.. Kroppsspråk.. Dialekter - både i röst och rörelse.. Praktiska övningar.. Praktiska förberedelser.. Den viktiga inledningen.. Nervositet = resurs.. För henne har rösten och kroppsspråket alltid varit lika viktigt i ambitionen att förmedla innehållet.. Detta gäller både i sång och tal.. Samtidigt med det egna konserterandet har Ingrid undervisat, först 10 år på Kungliga Musikhögskolan och sedan 15 år på Vadstena folkhögskolas musiklinje.. Ingrid är sedan 2004 docent i sång vid Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, Danmark.. Sedan mitten av 1980-talet har Ingrid även hållit en mängd seminarier som rör tal- och kroppsspråk för människor inom alla yrkesområden..

  Original link path: /talkropp.htm
  Open archive

 • Title: Haking Raaby - musik & kommunikation
  Descriptive info: Du kan bäst komma i kontakt med.. Haking Raaby.. på följande sätt:.. Vestergade 3, 1.. -3.. DK-8870 Langå.. Tel: +45 36 94 93 54.. Mobil: +45 21 66 89 67.. E-mail:.. IHR@musikkons.. Ingrid.. Haking@Raaby.. se.. Ang.. Haking.. dk-platsens design och teknik:.. webmaster@Haking..

  Original link path: /kontakta.htm
  Open archive

 • Title: Haking Raaby - musik & kommunikation
  Descriptive info: Advent- och julsånger - hög sättning.. Tillgången på typiska solosånger för advent och jul är ganska begränsad.. Denna samling är ett försök att vidga repertoaren med sånger från den internationella solosångsrepertoaren.. I häftet finns en källredovisning och kommentarer som bl a kan användas vid presentation eller i ett programhäfte.. Dessutom har biskop em.. Martin Lönnebo skrivit texterna som är avsedda att läsas vid julsånggudstjänsten O, makalösa stjärna.. Häftet kan beställas från SK-Gehrmans Musikförlag.. ordertel: 08-610 06 10.. orderfax: 08-610 06 26.. e-post: order@gehrmans.. REGISTER -.. klicka på boken.. Advent- och julsånger - mellan sättning.. Fransk kyrkomusik - hög sättning.. Solosånger av franska tonsättare från 1800- och 1900-talen.. Sångerna finns med originaltext (fransk/latin/engelsk) och en svensk text.. I början av häftet finns en källredovisning och kommentarer som bl a kan användas vid presentation eller i ett programhäfte.. Fransk kyrkomusik - mellansättning.. Fyra sångpedagoger - video/DVD.. 2 videokassetter i en dubbelbox eller 1 DVD.. Med videoteknikens hjälp erbjuds nu  ...   sig direkt till dig som står framför TV-skärmen.. 2 videokassetter (CG 7616) i en dubbelbox eller DVD (CG 10471) kan beställas från SK-Gehrmans Musikförlag.. Fyra sångpedagoger - bok.. För att vidga användningsområdet har videoinspelningarna kompletterats med en övningsbok.. Här finns alla övningarna förklarade och utskrivna på noter, med ackompanjemang och transponeringar till olika tonarter.. Boken ger också körledaren tillgång till ett överskådligt och lättanvänt tonbildningsmaterial, som körmedlemmarna kan arbeta vidare med hemma mellan körövningarna!.. Boken (CG 7615) kan beställas från SK-Gehrmans Musikförlag.. Körsångare, ta ton - rätt ton på rätt sätt.. Detta häfte vänder sig till den som påstår jag kan inte sjunga och har aldrig tagit en lektion, men älskar att sjunga i kör eller jag kan inte läsa noter.. Målsättningen är att göra varje körsångare mera självständig.. Att alltså inte gömma sig i mängden och hänga på den kanske lite säkrare grannen, utan medvetet öva upp sina färdigheter i tonbildning, gehör och notläsning.. Innehållsförteckning -..

  Original link path: /material.htm
  Open archive

 • Archived pages: 19